Vill ni få en egen gummibussning tillverkad? Har ni en ide på en ny gummibälg eller kanske en gummislang? Vi kan hjälpa er hela vägen från verktyg till färdig detalj. Vi samarbetar med olika leverantörer av formverktyg.

Vi kan tillverka de flesta gummiartiklar i de flesta gummimaterialen. Med duktiga formleverantörer både lokalt samt från Asien och Polen, kan vi snabbt serva er med formverktyg. Det gör att vi snabbt kan ta fram såväl prototyp- som produktionsverktyg.

Exempelvis RP Mould AB som från Klintehamn levererar verktyg både till gummiproducenter och till plasttillverkare. RP Mold är beläget på Gotland.

Hos oss blir ingen serie eller detalj för stor eller för liten. Tillverkning sker i alla förekommande gummimaterial med undantag av silikon. Där rekommenderar vi vårt systerföretag TM Rubber i Polen. Dock har vi gemensam säljkår så kontakta oss även i dessa fall.

Kvalitetssäkring kombinerat med tekniskt kunnande och operatörens fingertoppskänsla borgar för effektiv produktion till konkurrenskraftiga priser.

Hos oss får du direktkontakt med konstruktion. Vi kan på ett tidigt stadium hjälpa till med tekniska frågor angående konstruktion, materialval och annat som berör tillverkning. CAD-filer kan tas emot i de flesta format och vid behov ritar vi upp din detalj i CAD efter konstruktionsritningen.

Injection mould for EPDM material.

VÅRA ANDRA PRODUKTIONSMETODER MED GUMMI

Maplan machine for injection of SBR.

Injektion

Bästa sättet att tillverka en formgjuten gummi- eller silikondetalj är genom injektion. Verktyget är stängt under processen vilket medför mindre avskäggning.

Läs mer om injektion

Kompression formpressning eller transfer maskin.

Kompression /Formpressning

Detta sätt att producera är det enklaste om du producerar med ett formverktyg. Lämpar sig för tillverkning av små serier. Även stora produkter där du inte behöver bekymra dig för sprutvolym i en injektionsmaskin.

Läs mer om kompression

Transfer /Sprutpressning

Vid transfer tillverkning lägger man ett eller flera förformade ämnen i en gryta. Man kör sedan ihop pressen och en kolv går ner i grytan och trycker ner gummit genom ett antal hål.

Läs mer om transfer /sprutpressning

Är du intresserad att få en egen gummi och/eller silikonprodukt tillverkad?

Vid förfrågan kontakta vår säljare:

Mikael Fredriksson: mikael.fredriksson(@)ggf.se
eller på telefon: 0709948956